dissabte, 27 de novembre del 2010

El ressorgiment de les ciutats

Després de repassar la societat feudal i l'art romànic (que no hem d'oblidar massa perquè aviat farem la visita als monestirs i el següent tema també anirà d'art, en aquest cas el gòtic), hem començat el tema d' "El ressorgiment de les ciutats", el primer del segon trimestre.
Hem comentat a classe com fins ara havíem vist que el món urbà es concentrava als territoris en poder de l'Islam i com als territoris cristians, la major part de la població es concentrava en petites poblacions. 
En aquest tema veurem com les coses començaran a canviar i es recuperaran algunes de les antigues ciutats romanes o en sorgiran de noves.
Per a repassar com es van guanyar noves terres i com es va millorar l'agricultura, vam comentar aquest esquema (que correspon amb el que s'explica a la pàgina 48 del vostre dossier i el primer apartat del vostre llibre digital). Per altra banda, heu de recordar que aquest és el primer tema que comencem amb l'1x1 i estrenarem el nostre moodle, que complementarà tot el que fins ara hem anat penjant al blog, que no abandonarem i que seguirem treballant. Recordeu, per això, de copiar aquest esquema i guardar a la vostra carpeta de PDF del tema 4: "El ressorgiment de les ciutats".


P.D. Per a ampliar i/o guardar la imatge, clica-hi a sobre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada